Biografie

Cave Canem is een erg diverse band, opgericht in 2010 als Hard Rock / Heavy Metal band. In 2013 besloot de band zich te richten op akoestische rock covers van de ’50s tot het heden. Denk hierbij aan klassiekers zoals ‘Country Roads’ van John Denver, maar ook nummers uit andere muziekgenres zoals ‘Bed of Roses’ van Bon Jovi of ‘Sweet Child ‘O Mine’ van Guns ’n Roses. Cave Canem heeft vele optredens achter de rug, waardoor gesteld kan worden dat de jongens meer dan genoeg podiumervaring hebben opgedaan om er een mooi feestje van te kunnen maken!

Voor meer informatie kunt u ons contacteren.

Hieronder zijn biografieën van de verschillende bandleden te vinden.

JARNICK HULZEBOS

Zang en Drums/Percussie

Sinds 2010 speelt Jarnick drums, wat tevens het jaar is wanneer hij samen met Frank Bremer de band Cave Canem oprichtte. Al snel werd duidelijk dat geen van de toenmalige bandleden graag wilden zingen, waarna Jarnick besloot om een poging te wagen. Inmiddels zijn er een aantal jaren voorbij waarin hij in beide facetten veel ervaring heeft opgedaan.

Naast drummen en zingen speelt hij ook op andere instrumenten, zoals gitaar, basgitaar, mondharmonica, verschillende percussie-instrumenten en cajon. Vooral de drie laatstgenoemden bleken handig te zijn voor de akoestische optredens die later zich zouden voordoen.

SANDER VAN OMMEN

Gitaar en achtergrondzang

Begin 2011 zocht Cave Canem een tweede gitarist. Hard rock en metal klinken erg kaal met maar 1 gitaar! Via-via wist Frank Bremer, Sander te vragen of hij gitarist wilde worden van de band. Dat wilde hij zeker! Sindsdien is Sander verantwoordelijk voor meerdere bloedstollende solo’s maar ook gevoelig gitaarspel tijdens akoestische sets.

Na een tijd bleek dat Sander niet alleen erg goed was in het neerleggen van strakke gitaarpartijen, maar dat hij ook in staat is om mooi te kunnen zingen. De kunst is natuurlijk om te zingen en tegelijkertijd gitaar te spelen, wat Sander erg goed af gaat.

Joran van Ommen

Basgitaar en achtergrondzang

In 2011 zat Cave Canem opeens zonder bassist. Nadat Jarnick en Joran (erg) vaak samen Guitar Hero hebben gespeeld, wist Jarnick dat Joran een erg muzikaal persoon was (en is). Nu komt het mooie nog: laat Joran toevallig de broer van Sander zijn. Zo was de vraag snel gesteld: wil jij bassist bij ons worden? Hier zag Joran wel wat in! Er was echter één probleem: hij had helemaal geen basgitaar, laat staan ervaring met een echte basgitaar.

Deze werd snel aangeschaft en het bespelen van zijn instrument had hij ook al snel in de vingers. Naast basgitaar zingt Joran ook voornamelijk de lagere achtergrondzang, waarmee hij in samenzang met Jarnick kan uitblinken in nummers zoals ‘Sound of Silence’ en ‘Stil in Mij’.

Derwin Kiers

Gitaar en achtergrondzang

Derwin Kiers is sinds 2018 de nieuwste aanwinst van Cave Canem. Sinds jaar en dag is hij al gitarist bij de pop/rock coverband ‘Reverse’ (voorheen ‘Through Time’). Gelukkig gaf hij aan ook veel behoefte te hebben aan een akoestisch bandje met een ander repertoire!

Met zijn rasperige stem kan Derwin ook een aantal deuntjes zingen, wat hij vervolgens vol overgave op het podium ook doet. ‘Rocking in the Free World’ is hem op het lijf geschreven!